Nem vagy bejelentkezve, Regisztráció · Bejelentkezés

Információk

My status

A fotókidolgozás menete

Nem kell regisztrálnod, töltsd fel képeidet, szerkeszd meg kedved szerint az albumodat.
Elég, ha a rendelés leadásakor regisztrálsz!
Fényképek feltöltése
A Megrendelés oldalon a "Fényképek feltöltése" gombra kattintva akár egyesével, akár - a CTRL, illetve a SHIFT gomb lenyomásával - csoportosan is feltöltheted fotóidat. A feltöltést segítő szoftver kizárólag JPG formátumot ismer. A feltöltés folyamatát egy százalék-számláló és egy narancssárga folyamatjelző vonal mutatja, mely a feltöltés végeztével zöldre vált.

Amennyiben böngésződ nem jeleníti meg a Flash-es feltöltést segítő felületet, használd a hagyományos módú feltöltőt, mely opciót a lap alján találod meg. Ez esetben válaszd ki a feltölteni kívánt fényképet a "Tallózás..." gomb lenyomásával, majd kattints a "Feltöltés" gombra. Fotóidat ezen mód használatával is JPG formátumban tudod feltölteni.


Kosarad tartalma, rendelési mennyiség megadása
Ezen a lapon láthatod a kosárba rakott fotóidat, illetve a rendelés adatait: az előhívott kép méretét, az egységárat, ill. a rendelt mennyiséget. Itt állíthatod be, hogy az egyes fényképekből milyen méretben és mennyiségben szeretnél rendelni, továbbá az előhívás eljárását ("fill", "fit", vagy "fit levágva") is bejelölheted. (Az előhívási eljárásokról bővebben olvashatsz, ha képed alatti kérdőjelre helyezed az egérmutatót.)

Ha az összes kosaradban lévő képből ugyanannyit szeretnél rendelni, akkor töltsd ki a "mennyiség" mezőt a kívánt darabszámmal, majd kattints a mező melletti ikonra. Így nem kell egyesével beírnod a mennyiségeket, a program automatikusan beállítja neked a kért darabszámot minden egyes fotóra. Ne felejtsd el módosításaidat menteni: a "Módosítások mentése" gombra kattintva teheted ezt meg!

Amennyiben egy adott méretből többet rendelsz 100 vagy 200 darab képnél, a szoftver már a kedvezményes árral számolja ki a fizetendő végösszeget.


Szállítási cím megadása
A rendelés befejeztével lehetőséged van megadni elérhetőségeidet, szállítási, ill. számlázási címedet, valamint bejelölheted azt is, hogy miként szeretnéd kézhez kapni elkészült fotóidat ( futárszolgálat, vagy személyes átvétel). Különleges kérésedet az "Egyéb megjegyzés" rovatban tüntetheted fel.
Megrendelés összegzése
A "Tovább" gombra kattintva még egyszer összefoglalva láthatod megrendelésedet, immár kiegészítve személyes adataiddal. Ha mindent rendben találsz, válaszd a "Megrendelés elküldése" gombot. Rendszerünk e-mailben fog visszaigazolást küldeni részedre megrendelésed elfogadásáról.

Vissza az oldal tetejére

A digitális fotóelőhívásról

Fotólaborunkban digitális fényképezőgéppel készített fotóidból akár 1 munkanapos határidővel, kiváló minőségű papírképet állítunk elő. A fényképek digitális laborgépen készülnek, akár 350 dpi-s felbontásban, Kodak Premier Digital fotópapír felhasználásával, vegyszeres eljárással.

Fotóidból akkor tudjuk a legkiválóbb minőségű papírképet előállítani, ha minél kisebb tömörítéssel, minél nagyobb felbontásban készíted el őket. Minden egyes papírmérethez megadtunk egy minimálisan ajánlott felbontást, amit célszerű betartani annak érdekében, hogy az előhívott kép ne legyen homályos, elmosódott, vagy "kockás". A minimálisan ajánlott felbontást a rendelés feladása során a "Rendelési mennyiség megadása" menüpont alatt találod, de az alábbi táblázatunkból is leolvasható.

KépméretMinimális felbontás
9x13526x750
10x15600x900
13x18750x1050
20x301200x1800
30x401800x2400
30x451800x2700

Online megrendelés esetén a fotók feltöltését segítő webes felületre csak JPG, vagy JPEG formátumú képfájlokat tudsz feltölteni. Természetesen lehetőséged van más képformátum előhívására is. Ebben az esetben, kérjük fáradj be bármelyik üzletünkbe és bármilyen adathordozón (pendrive, memóriakártya, CD, DVD) hozd be képfájljaidat.

A kidolgozásra feltöltött képeken - ha szükségesnek látjuk - minimális korrekciót hajtunk végre.
Rossz minőségű, "színhibás" képeket csak külön kérés, és elbírálás alapján áll módunkban korrigálni.

Feltöltött képeidet a 220foto.hu szerverén kb. 3 hónapig tároljuk. (az esetlegesen felmerülő adatvesztésért semmilyen felelősséget nem vállalunk) A feltöltött képeid előhívás után kb. 3 hónapig nem törlődnek. Így, ha régebbi fotóidból a későbbiekben újra szeretnél rendelni, ezt anélkül teheted meg, hogy újra fel kellene töltened képeidet.

Nincs minimális rendelés, képeid mennyiségétől függetlenül, bátran fordulj hozzánk!

Nincs alapdíj, tehát minimális mennyiségű előhívás esetén sem számítunk fel neked plusz költségeket!

Nincs transzferköltség, a fotóelőhívás díján kívül nem terhelünk semmiféle egyéb kiadással!

Az előhívott képekre minőséggaranciát vállalunk! Amennyiben elégedetlen lennél elkészült fotóid minőségével, hozd be őket bármelyik üzletünkbe, és mi újra előhívjuk Neked a kifogásolt fotókat.
A fotólabor
Célunk, hogy igényeidet, elvárásaidat a lehető legmagasabb szinten kielégítsük. Ezért laborjainkban a legmodernebb gépekkel, és technikákkal dolgozunk azért, hogy valóban azt kapd tőlünk, amit szeretnél.
Az előhívott képekre minőséggaranciát vállalunk! Amennyiben elégedetlen lennél elkészült fotóid minőségével, hozd be őket bármelyik üzletünkbe, és mi újra előhívjuk Neked a kifogásolt fotókat.
Vissza az oldal tetejére

Kidolgozási eljárások, képarányok, adatveszteség

A digitális fényképezőgépekkel készített fotók oldalainak arányai kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek a kidolgozandó papírképek oldalarányaitól. Ezen kívül a képek előhívási technológiájából adódóan minden esetben számolni kell a képek szélein körben kb. 2 mm. adatveszteséggel.

Lássunk egy példát!

Egy 1536 x 2304 pixel méretű digitális fotóról gyakorlatilag adatveszteség nélküli 10x15 cm-es papírkép készíthető, mert mind a képfájl, mind pedig a papírkép oldalaránya 2:3.

A digitális fényképezőgépek viszont általában 1536 x 2048 pixel méretű képet készítenek, mely viszont 3:4 oldalarányú.
Vannak fényképezők melyeken választható a képarány. Amennyiben általában 10x15 képeket készítette a képeiből javasoljuk, hogy állítsa a fényképezőjét 2/3 arányú fényképezési módra.

Adatveszteség:

Minden előhívási módnál számolni kell minimális adatveszteséggel mely a kép körül kb. 2-2 mm.

FILL eljárás (teljes kitöltés):

A ''FILL'' eljárással előhívott képek teljesen kitöltik a kiválasztott fotópapír-méretet, de ekkor előfordulhat, hogy a fotó bizonyos részei lemaradnak, ha a képfájl oldalaránya nem azonos a leendő papírkép arányaival.

A képeket egyesével hívjuk elő. Minden egyes képnél beállításra kerülnek az ún. "lemaradó" fotórészletek, így próbáljuk elérni, hogy a kép leghasznosabb részei kerüljenek a kész fényképre. A FILL eljárásból eredő, esetlegesen lemaradt képrészletek miatt reklamációt nem tudunk elfogadni!


A piros színnel jelzett részek nem lesznek rajta az elkészült papírképen

FIT eljárás (eredeti arányok):

A ''FIT'' eljárással kidolgozott képeken a digitális kép szinte minden részlete látható lesz, de az esetleges oldalarány-különbségekből adódóan a papírképek két oldalán (speciális képarányok esetén előfordulhat, hogy a két fehér sáv a kép aljára, ill. tetejére kerül) kép fehér csíkok maradhatnak. Ezek a fehér csíkok töltik ki az eredeti képünk és a fotópapír széle közötti részt.

Ezt az eljárást abban az esetben ajánljuk, ha nem szeretnéd, hogy fontos részletek maradjanak le a képről, valamint ha fotóalbumba szeretnéd tenni azokat, hiszen az ezzel az eljárással előhívott képek nem fognak mozogni a fotóalbum rekeszeiben.


A fehér színnel jelölt részek rajta lesznek az elkészült papírképen

FIT LEVÁGVA eljárás (eredeti arányok, fehér csíkok nélkül):

FIT LEVÁGVA eljárás lényege, hogy a FIT módhoz hasonlóan szinte minden képrészlet rákerül a papírképre.

viszont a FIT eljárással készült képeinken keletkező fehér csíkok ezzel az előhívási eljárással nem lesznek rajta a fényképen. Ebben az esetben az elkészült papírkép méretét a digitális fájl mérete határozza meg. Szóval egy 9x13, vagy 10x15 (stb.) méretben, és "FIT LEVÁGVA" eljárással rendelt kép mérete nem biztos, hogy valóban 9x13, vagy 10x15 cm. lesz. 3/4-es módban történő fényképezéskor, a 10x15 méretben megrendelt kép mérete pl. kb. 10x13 cm. lesz.
A papírkép méretei
A weboldalunkon feltüntetett papírkép méretek csak tájékoztató adatok, az általánosságban használt szabványméreteket tükrözik. Valójában a használt fotópapírok a következő szélességűek: 8.9, 10.2, 12.7, 15.5, 20.3, 30,5 cm. szélességűek.

Alábbi táblázatunkban összefoglalva láthatod a papírképek tényleges méreteit:

Szabvány képméretTényleges képméret
9 x 13 cm8,9 x 12,7 cm
10 x 15 cm10,2 x 15,2 cm
13 x 18 cm12,7 x 17,8 cm
20 x 30 cm20,3 x 30,5 cm
30 x 40 cm30,5 x 40,5 cm
30 x 45 cm30,5 x 45,7 cm


Vissza az oldal tetejére

Poszter nyomtatás


Amennyiben a megadott "szabványméretektől" eltérő méretet szeretnél, úgy add meg az egyedi méretet a megrendelés folyamán.

Kérjük, vedd figyelmebe hogy a megadott és beállított méretek tekintetében +/- 1-5 mm. eltérés lehetséges, melyért reklamációt nem tudunk elfogadni.

Vissza az oldal tetejére

Személyes adatok kezeléséről szóló rendelkezések

A regisztrációnál megadott személyes adataidat a megrendelés teljesítése, és a megrendelés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk rendszerünkben. Feltöltött fotóidat, személyes adataidat harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a megrendelés teljesítése érdekében erre feltétlen szükség van (pl. futárszolgálati partnerünk esetében a szállítás bonyolítása miatt). Ilyen esetben partnerünk a cégünk által részére átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni! Felhasználóink adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

A 220foto.hu digitális fotókidolgozással foglalkozó weboldalt látogató, és az ott előhívást megrendelni szándékozó felhasználóink tudomásul veszik, hogy az internetes adattovábbítás folyamán adatok sérülhetnek, elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek. A rendszer ellen elkövetett idegen behatolások, támadások kizárása 100%-osan sajnos lehetetlen, ezért az ilyen esetek esetleges bekövetkeztekor az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal, felelősség nem terheli! Jelzett kockázatokkal a felhasználó tisztában van, és a szolgáltatás igénybevételekor vállalja. Természetesen az üzemeltetők mindent megtesznek azért, hogy az adatbiztonság ne sérüljön!

Vissza az oldal tetejére
Tudtad?
Nem akarsz levágást a képeidből, rendeld meg képeidet fit vagy fitlevágva módban. további infók "itt"